Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na leśne grzyby w pełni polecam podgrzybki w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Idealne do sosu tatarskiego .
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 342
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 884
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 342
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 884
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść i opłukaj, do marynowania użyj małych i jędrnych podgrzybków, cebule obierz i pokrój na plasterki. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj grzyby i cebule, gotuj około 5 minut. Odcedź i przełóż do suchych i wyparzonych słoików do 3/4 wysokości.
Z podanych składników zagotuj zalewę, gorącą zalewą zalej grzyby razem z przyprawami, mniej więcej po tyle samo do każdego słoika w zależności od wielkości słoików. Zakręć szczelnie słoiki, pasteryzuj około 5-10 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem, po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu .