Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na leśne grzyby w pełni polecam podgrzybki w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Idealne do sosu tatarskiego .
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść i opłukaj, do marynowania użyj małych i jędrnych podgrzybków, cebule obierz i pokrój na plasterki. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj grzyby i cebule, gotuj około 5 minut. Odcedź i przełóż do suchych i wyparzonych słoików do 3/4 wysokości.
Z podanych składników zagotuj zalewę, gorącą zalewą zalej grzyby razem z przyprawami, mniej więcej po tyle samo do każdego słoika w zależności od wielkości słoików. Zakręć szczelnie słoiki, pasteryzuj około 5-10 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem, po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu .