Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na leśne grzyby w pełni polecam podgrzybki w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Idealne do sosu tatarskiego .
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30328
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30328
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść i opłukaj, do marynowania użyj małych i jędrnych podgrzybków, cebule obierz i pokrój na plasterki. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj grzyby i cebule, gotuj około 5 minut. Odcedź i przełóż do suchych i wyparzonych słoików do 3/4 wysokości.
Z podanych składników zagotuj zalewę, gorącą zalewą zalej grzyby razem z przyprawami, mniej więcej po tyle samo do każdego słoika w zależności od wielkości słoików. Zakręć szczelnie słoiki, pasteryzuj około 5-10 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem, po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu .