Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak się cieszyć tymi pysznymi owocami w zimie.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 138
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1174
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 470
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 138
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1174
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 470
Składniki
Dojrzałe brzoskwinie łatwo się obiera. Twardsze można sparzyć wrzątkiem i polać zimną wodą. Ja swoich nie obierałam bo były z własnej uprawy. Wystarczyło je przekroić na pół i wyjąć pestki. W garnku trzeba przegotować 3 litry wody , rozpuścić w niej 0,5 kg cukru i łyżkę kwasku cytrynowego. Połówki brzoskwiń układa się najlepiej w półlitrowych słoikach, wypełnia zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania.
Smacznego :)