Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak się cieszyć tymi pysznymi owocami w zimie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Dojrzałe brzoskwinie łatwo się obiera. Twardsze można sparzyć wrzątkiem i polać zimną wodą. Ja swoich nie obierałam bo były z własnej uprawy. Wystarczyło je przekroić na pół i wyjąć pestki. W garnku trzeba przegotować 3 litry wody , rozpuścić w niej 0,5 kg cukru i łyżkę kwasku cytrynowego. Połówki brzoskwiń układa się najlepiej w półlitrowych słoikach, wypełnia zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania.
Smacznego :)