Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak się cieszyć tymi pysznymi owocami w zimie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Dojrzałe brzoskwinie łatwo się obiera. Twardsze można sparzyć wrzątkiem i polać zimną wodą. Ja swoich nie obierałam bo były z własnej uprawy. Wystarczyło je przekroić na pół i wyjąć pestki. W garnku trzeba przegotować 3 litry wody , rozpuścić w niej 0,5 kg cukru i łyżkę kwasku cytrynowego. Połówki brzoskwiń układa się najlepiej w półlitrowych słoikach, wypełnia zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania.
Smacznego :)