Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak się cieszyć tymi pysznymi owocami w zimie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Składniki
Dojrzałe brzoskwinie łatwo się obiera. Twardsze można sparzyć wrzątkiem i polać zimną wodą. Ja swoich nie obierałam bo były z własnej uprawy. Wystarczyło je przekroić na pół i wyjąć pestki. W garnku trzeba przegotować 3 litry wody , rozpuścić w niej 0,5 kg cukru i łyżkę kwasku cytrynowego. Połówki brzoskwiń układa się najlepiej w półlitrowych słoikach, wypełnia zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania.
Smacznego :)