Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak się cieszyć tymi pysznymi owocami w zimie.
Na działce u mojej mamuni melisa w tym sezonie rozszalała się wyjątkowo. Post...
Odsłon: 16875
Dostałam bardzo dużą ilość agrestu , więc tym razem postanowiłam zrobić syrop .
Odsłon: 2502
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1104
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 109
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1558
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1104
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 109
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1558
Składniki
Dojrzałe brzoskwinie łatwo się obiera. Twardsze można sparzyć wrzątkiem i polać zimną wodą. Ja swoich nie obierałam bo były z własnej uprawy. Wystarczyło je przekroić na pół i wyjąć pestki. W garnku trzeba przegotować 3 litry wody , rozpuścić w niej 0,5 kg cukru i łyżkę kwasku cytrynowego. Połówki brzoskwiń układa się najlepiej w półlitrowych słoikach, wypełnia zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania.
Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 254
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 172