Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze słyszałam o tym przepisie w i tym roku udało mi się przygotować polskie kapary, są znakomite!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 504
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 504
Składniki
Najpierw posiałam nasturcje. Sukcesywnie zbiera się zawiązki kwiatów lub zawiązki nasion, lub i to i to. U siebie zbieram zawiązki nasion, bo kwiaty ładnie kwitną. Wsypuje się je do słoiczka, posypuje solą i dodaje odrobinę octu białego winnego i tak do zapełnienia słoiczka. Cześć już się zdążyła zamarynować i muszę przyznać, że są przepyszne. Smakują jak kapary z lekką nutką nasturcji. Smacznego :)