Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na domowy korzenny mus pomarańczowy powstał gdy kupiłam dżem pomarańczowy i był nie dobry zupełnie bez smaku,postanowiłam się zabawić i zrobić coś podobnego po swojemu,wspaniały dodatek do bułeczki czy świątecznego ciasta.Pycha!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Z pomarańczy wyciskamy sok -ja zrobiłam to przez elektryczną wyciskarkę.Jedną pomarańczę obieramy ze skórki i dokładnie z białej błonki-aby mus nie był gorzki, kroimy w kostkę dodajemy do soku wstawiamy na gaz w garnku,wsypujemy cukier żelujący oraz goździki w całości,wyciskamy sok z cytryny,całość gotujemy około 5 minut mieszając cały czas aby piana zanikła. Rozlewamy do wyparzonych czystych słoiczków zakręcamy.Przewracamy do góry dnem .Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego!