Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki w zalewie słodko kwaśnej. Polecam :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 937
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 937
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Przygotować 5 słoików po 500 ml. każdy. Staramy się zostawiać zielone końcówki na pomidorkach. Wszystkie składniki zalewy mieszamy ze sobą i gotujemy. Następnie studzimy. Na dno każdego słoika wrzucamy po dwa ząbki czosnku i po dużym plasterku cebuli. Wkładamy pomidorki i zalewamy chłodną zalewą. Na dno naczynia wyłożyłam ściereczkę i wlałam wodę. Ułożyłam słoiki i pasteryzowałam , aż pojawiły się bąbelki na powierzchni każdego słoiczka. Wtedy słoiki wyjmujemy z wody i odwracamy dnem do góry, aż do wystudzenia. Smacznego