Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki w zalewie słodko kwaśnej. Polecam :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68693
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68693
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Składniki
Przygotować 5 słoików po 500 ml. każdy. Staramy się zostawiać zielone końcówki na pomidorkach. Wszystkie składniki zalewy mieszamy ze sobą i gotujemy. Następnie studzimy. Na dno każdego słoika wrzucamy po dwa ząbki czosnku i po dużym plasterku cebuli. Wkładamy pomidorki i zalewamy chłodną zalewą. Na dno naczynia wyłożyłam ściereczkę i wlałam wodę. Ułożyłam słoiki i pasteryzowałam , aż pojawiły się bąbelki na powierzchni każdego słoiczka. Wtedy słoiki wyjmujemy z wody i odwracamy dnem do góry, aż do wystudzenia. Smacznego