Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z własnej uprawy ,pikantny dodatek do "stołu" ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Pomidorki myjemy ,osączamy i układamy w słoikach. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Przygotowujemy zalewę: Ocet zagotowujemy z cukrem ,solą ,gorczycą ,liśćmi laurowymi ,pokrojonymi papryczkami i pokrojonym czosnkiem. Pomidorki zalewamy gorącą marynatą ,dodając wszystkie składniki które w niej pływają ,słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem. Jak ostygną odstawiamy w ciemne miejsce.