Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem pomidorki w rumie.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 669
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 669
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Składniki
Wykonanie: Pomidorki sparzyć, obrać ze skórki, zalać rumem, lekko wymieszać i odstawić na noc. Następnie z cukru i wody ugotować syrop. Włożyć pomidorki z rumem i zagotować. Z cytryn wycisnąć sok, połączyć z syropem. Pomidorki przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 minut.