Przetwory Przepis na:
Pomidory koktajlowe w zalewie

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18385
Dodano: 21.08.2010
Odsłon: 75974
Wspaniała przystawka i dodatek do dań mięsnych.
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
ZALEWA: na 1 l wody pół łyżki soli, 1 liść laurowy i pół łyżeczki gorczycy. Zagotowac.
-
Umyte pomidorki (bez szypułek) ułożyc w słoikach. Zalac gorącą zalewą i zakręcic.
Komentarze do przepisu (4)

agnad 13 września 2010Zgłoś do usunięcia
NIE POLECAM, PO 2 TYGODNIACH W PIWNICY WYBUCHŁY!!!10 Kto głosował? | Odpowiedz

agnad 13 września 2010Zgłoś do usunięcia
właśnie zrobiłam te pomidorki, a po 2 dygodniach wybuchły mi w piwnicy, nie polecam !!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

alaraf 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
a pasteryzowanie?";10.217.16.176|62.141.218.101|1.1 fpk07.te.interia.pl:80 (squid/2.5.STABLE10)"6 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Smak mojego dzieciństwa - Mama robiła takie każdego roku, a potem w zimie jedliśmy kanapki właśnie z takimi pomidorkami. :)17 Kto głosował? | Odpowiedz