Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone pomidory zyskują nowych walorów smakowych i odżywczych. W tym roku stwierdziłam, że muszę spróbować zrobić je sama, bo cena ich niestety jest jeszcze w Polsce bardzo duża.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Składniki
Wykonanie: Pomidory umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. Następnie włożyć do suszarki do grzybów i podsuszyć ( mają się skurczyć i pozostać miękkie). Po podsuszeniu posolić, skropić octem, dodać rozmaryn i zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać, przełożyć do wyparzonych słoików, zalać podgrzaną oliwą, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.