Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupełnie czyste nadają się do wielu potraw.
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Składniki
Pomidory zanurzyć w gorącej, a następnie w zimnej wodzie i zdjąć skórkę. Pozbawić piętki. Całe wkładać do wyparzonych słoiczków i zalewać przegotowaną wodą z solą. Dokładnie pozamykać wyparzonymi nakrętkami. Pasteryzować 20 min. Smacznego.