Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10768
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1241
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10768
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1241
Składniki
Umyte, obrane ze skórki gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych. Zalewamy zimną wodą, zakwaszoną sokiem z limonki lub cytryny żeby gruszki nie ściemniały. W między czasie z pozostałych składników sporządzamy zalewę i ją zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wkładamy pokrojone w ćwiartki gruszki i gotujemy w zalewie 5 minut. Studzimy w zalewie. Ostudzone gruszki układamy w słoikach. Goździki z zalewy usuwamy, a zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy gruszki w słoiku (wyszedł 1 słoik 900 ml). Szczelnie zakręcamy słoiki. Zimne słoiki wynosimy do piwnicy. Zalewy zostanie połowa, możemy wykorzystać do zrobienia kolejnych gruszek. Smacznego!!!