Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Składniki
Umyte, obrane ze skórki gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych. Zalewamy zimną wodą, zakwaszoną sokiem z limonki lub cytryny żeby gruszki nie ściemniały. W między czasie z pozostałych składników sporządzamy zalewę i ją zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wkładamy pokrojone w ćwiartki gruszki i gotujemy w zalewie 5 minut. Studzimy w zalewie. Ostudzone gruszki układamy w słoikach. Goździki z zalewy usuwamy, a zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy gruszki w słoiku (wyszedł 1 słoik 900 ml). Szczelnie zakręcamy słoiki. Zimne słoiki wynosimy do piwnicy. Zalewy zostanie połowa, możemy wykorzystać do zrobienia kolejnych gruszek. Smacznego!!!