Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie którzy męczą się z robieniem powideł, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana. Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 488
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 224
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 488
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 224
Składniki
1. Śliwki myję, kroję na pół i wyjmuję pestki. 2. Układam śliwki na blaszce. 3. Posypujemy cukrem.
4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180°C. 5. Co piętnaście minut uchylam drzwiczki od piekarnika na pięć minut, żeby odparowała woda oraz mieszam co trzydzieści minut i tak robię do chwili, kiedy śliwki zrobią się upieczone i bardzo gęste.
6. Gorące śliwki przekładam do słoików, szczelnie zakręcam i odwracam do góry dnem. Na drugi dzień jak wystygną przenoszę do spiżarki. 7. Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik. 8. Gotowe. 9. Smacznego.