Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo przepisów jest na powidła śliwkowe,ja jeszcze dodam mój przepis,gdzie powidła same się robią bez stania przy kuchence.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Śliwki wydrylować ,dać do rondla,dodać goździki oraz sok z pomarańczy. Na wolnym ogniu gotować około 3-4 godz.aż masa śliwkowa będzie gęsta i szklista. Wtedy dodać cukier ,zamieszać i chwilkę zagotować. Gorące nakładać do słoików i zapasteryzować 10-15 min. Aromatyczne powidła świetnie nadają się do ciast,naleśników czy innych deserów.
Smacznego życzę!