Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo przepisów jest na powidła śliwkowe,ja jeszcze dodam mój przepis,gdzie powidła same się robią bez stania przy kuchence.
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3447
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4169
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3447
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4169
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Składniki
Śliwki wydrylować ,dać do rondla,dodać goździki oraz sok z pomarańczy. Na wolnym ogniu gotować około 3-4 godz.aż masa śliwkowa będzie gęsta i szklista. Wtedy dodać cukier ,zamieszać i chwilkę zagotować. Gorące nakładać do słoików i zapasteryzować 10-15 min. Aromatyczne powidła świetnie nadają się do ciast,naleśników czy innych deserów.
Smacznego życzę!