Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo przepisów jest na powidła śliwkowe,ja jeszcze dodam mój przepis,gdzie powidła same się robią bez stania przy kuchence.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5790
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 96
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 89
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 102
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5790
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 96
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 89
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 102
Składniki
Śliwki wydrylować ,dać do rondla,dodać goździki oraz sok z pomarańczy. Na wolnym ogniu gotować około 3-4 godz.aż masa śliwkowa będzie gęsta i szklista. Wtedy dodać cukier ,zamieszać i chwilkę zagotować. Gorące nakładać do słoików i zapasteryzować 10-15 min. Aromatyczne powidła świetnie nadają się do ciast,naleśników czy innych deserów.
Smacznego życzę!