Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła z borówki amerykańskiej.

Powidła z borówki amerykańskiej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1035 Ocena: 21537

Dodano:

Odsłon: 263

Idealne do naleśników ,gofrów lub herbatki.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1,5 kg borówki amerykańskiej
  • cukier opcjonalnie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Powidła z borówki amerykańskiej.

Przygotowanie

  1. Umyte borówki dać do płaskiego rondla.
    Wlać 1/2 szkl.wody i smażyć bez mieszania około 2 godz.na małym ogniu.
    Jeśli pod koniec damy cukier ,musimy co jakiś czas zamieszac.
    Gorące przełożyc do słoiczków ,zakręcić i obrócić do góry dnem.
    Nie psteryzujemy.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń