Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na grzybki jeździmy z Mężem i Córcia na Mazury. Tam grzybki są najlepsze choć w naszym Mazowieckich lasach też ich nie brakuje.
Przebrane grzyby wrzucamy na wrzątek osolony z dodatkkem octu na jeden litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżka octu.
Gotujemy tak ok. 15 min. Wyrzucamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. Grzyby przekładamy do słoików.
Do każdego wkładamy ziele, liście, ziarna pieprzu.
Z wody octu i soli robimy zalewe.
Wlewamy do słoików.
Pasteryzujemy przez 15 min.
Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam sc...
Odsłon: 1091
Prawdziwki marynowane w zalewie octowo grzybowej według Marioli.
Odsłon: 45481
Kanapka z bardzo smacznym pasztetem, sałatą, marynowaną papryką, marynowanym...
Odsłon: 216
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 13
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 23
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 187
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 13
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 23
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 187
Składniki
Przebrane grzyby wrzucamy na wrzątek osolony z dodatkkem octu na jeden litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżka octu. Gotujemy tak ok. 15 min. Wyrzucamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. Grzyby przekładamy do słoików. Do każdego wkładamy ziele, liście, ziarna pieprzu. Z wody octu i soli robimy zalewe. Wlewamy do słoików. Pasteryzujemy przez 15 min.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 1814
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 259