Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na grzybki jeździmy z Mężem i Córcia na Mazury. Tam grzybki są najlepsze choć w naszym Mazowieckich lasach też ich nie brakuje.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5331
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17508
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 629
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5331
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17508
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 629
Składniki
Przebrane grzyby wrzucamy na wrzątek osolony z dodatkkem octu na jeden litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżka octu. Gotujemy tak ok. 15 min. Wyrzucamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. Grzyby przekładamy do słoików. Do każdego wkładamy ziele, liście, ziarna pieprzu. Z wody octu i soli robimy zalewe. Wlewamy do słoików. Pasteryzujemy przez 15 min.