Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na grzybki jeździmy z Mężem i Córcia na Mazury. Tam grzybki są najlepsze choć w naszym Mazowieckich lasach też ich nie brakuje.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 253
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 253
Składniki
Przebrane grzyby wrzucamy na wrzątek osolony z dodatkkem octu na jeden litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżka octu. Gotujemy tak ok. 15 min. Wyrzucamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. Grzyby przekładamy do słoików. Do każdego wkładamy ziele, liście, ziarna pieprzu. Z wody octu i soli robimy zalewe. Wlewamy do słoików. Pasteryzujemy przez 15 min.