Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z pomidorów lima. Idealny do zupy pomidorowej gotowanej zimą, trochę lata zimą :)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5975
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31115
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2039
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44608
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5975
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31115
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2039
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44608
Składniki
Pomidory myjemy kroimy w kawałki i umieszczamy w garnku. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Po ugotowaniu studzimy i ciepłe rozdrabniamy blenderem. Rozdrobnione pomidory przecieramy przez gęste sito. Przetarty mus wlewamy ponownie do garnka i zagotowujemy. Do zagotowanego przecieru dodajemy sól, do smaku i gotujemy redukując wodę. Redukujemy do stanu gęstszego około 60 minut. W między czasie przygotowujemy słoiki i gorący przecier wlewamy do słoików. Słoiki szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy 40 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy i ostudzone możemy wynieść do piwnicy. Smacznego!!!