Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z pomidorów lima. Idealny do zupy pomidorowej gotowanej zimą, trochę lata zimą :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9084
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6429
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9084
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6429
Składniki
Pomidory myjemy kroimy w kawałki i umieszczamy w garnku. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Po ugotowaniu studzimy i ciepłe rozdrabniamy blenderem. Rozdrobnione pomidory przecieramy przez gęste sito. Przetarty mus wlewamy ponownie do garnka i zagotowujemy. Do zagotowanego przecieru dodajemy sól, do smaku i gotujemy redukując wodę. Redukujemy do stanu gęstszego około 60 minut. W między czasie przygotowujemy słoiki i gorący przecier wlewamy do słoików. Słoiki szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy 40 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy i ostudzone możemy wynieść do piwnicy. Smacznego!!!