Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z pomidorów lima. Idealny do zupy pomidorowej gotowanej zimą, trochę lata zimą :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 193
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 897
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 193
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 897
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20061
Składniki
Pomidory myjemy kroimy w kawałki i umieszczamy w garnku. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Po ugotowaniu studzimy i ciepłe rozdrabniamy blenderem. Rozdrobnione pomidory przecieramy przez gęste sito. Przetarty mus wlewamy ponownie do garnka i zagotowujemy. Do zagotowanego przecieru dodajemy sól, do smaku i gotujemy redukując wodę. Redukujemy do stanu gęstszego około 60 minut. W między czasie przygotowujemy słoiki i gorący przecier wlewamy do słoików. Słoiki szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy 40 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy i ostudzone możemy wynieść do piwnicy. Smacznego!!!