Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak taki własnej roboty przecier pomidorowy bo zawiera praktycznie 100 % pomidorów. Jest bardzo aromatyczny a przygotowane z niego potrawy smakują wybornie. Ja do produkcji używam sokowirówkę, u mnie nie zastąpiona.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11883
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11883
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Pomidory płuczemy i osuszamy. Przepuszczamy przez sokowirówkę. Powstały sos wlewamy do garnka, a pulpę z pomidorów przepuszczamy jeszcze raz aby wydobyć więcej soku. Ja tą pulę przepuszczałam dwa razy bo w tych pesteczkach i skórkach było sporo gęstego soku.
U mnie wyszło 1.5 soku.
Tak powstały sok gotujemy w garnku z grubym dnem. Gotujemy i gotujemy na wolnym ogniu aż odparuje woda i i powstanie gęsty sos ( u mnie wyszło około 0.5 l).
Taki sos doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i cukru. Gorący przelewamy do wyparzonych małych słoików.
Zakręcamy i odstawimy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))