Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak taki własnej roboty przecier pomidorowy bo zawiera praktycznie 100 % pomidorów. Jest bardzo aromatyczny a przygotowane z niego potrawy smakują wybornie. Ja do produkcji używam sokowirówkę, u mnie nie zastąpiona.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424741
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336914
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424741
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336914
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Składniki
Pomidory płuczemy i osuszamy. Przepuszczamy przez sokowirówkę. Powstały sos wlewamy do garnka, a pulpę z pomidorów przepuszczamy jeszcze raz aby wydobyć więcej soku. Ja tą pulę przepuszczałam dwa razy bo w tych pesteczkach i skórkach było sporo gęstego soku.
U mnie wyszło 1.5 soku.
Tak powstały sok gotujemy w garnku z grubym dnem. Gotujemy i gotujemy na wolnym ogniu aż odparuje woda i i powstanie gęsty sos ( u mnie wyszło około 0.5 l).
Taki sos doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i cukru. Gorący przelewamy do wyparzonych małych słoików.
Zakręcamy i odstawimy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))