Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na przecier z kiszonych ogórków na zupę. Zimą jak znalazł taki przecier. Zapraszam do obejrzenia przepisu na moim kanale na youtube/Mangiare u Ewki
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
8 słoików o pojemności 300 ml wysterylizować wraz z pokrywkami wrzątkiem lub w piekarniku. Jak kto woli. Kiszone ogórki ucieramy na grubych oczkach tarki opcjonalnie ogórki możemy obrać ze skórki jeśli idą na zupę dla dzieci. Utarte ogórki wraz z wytworzonym płynem wkładamy do słoików i ugniatamy łyżką na wierz wlewamy po jednej łyżce oleju. Każdy słoik wytrzeć u góry dobrze oraz pokrywki . Zakręcamy. Do garnka wkładamy ścierkę wstawiamy nasze słoiki wlewamy zimną wodę do 3/4 wysokości słoików ,nie przykrywamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania się wody. Woda w garnku ma pyrkotać tak jak na rosół. Jeśli przecier włożysz do słoików o pojemności 500 ml ,to pasteryzacja powinna trwać od 15 minut do 20 minut. Po tym czasie słoiki wyciągamy z garnka przekręcamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Słoiki przechowujemy w naszej spiżarni. Zimą jak znalazł taki pyszny przecier na zupę. Zapraszam do obejrzenia filmu oraz zapraszam na mój kanał na Youtube na inne przetwory oraz przepisy.