Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na przecier z kiszonych ogórków na zupę. Zimą jak znalazł taki przecier. Zapraszam do obejrzenia przepisu na moim kanale na youtube/Mangiare u Ewki
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6557
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6557
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
8 słoików o pojemności 300 ml wysterylizować wraz z pokrywkami wrzątkiem lub w piekarniku. Jak kto woli. Kiszone ogórki ucieramy na grubych oczkach tarki opcjonalnie ogórki możemy obrać ze skórki jeśli idą na zupę dla dzieci. Utarte ogórki wraz z wytworzonym płynem wkładamy do słoików i ugniatamy łyżką na wierz wlewamy po jednej łyżce oleju. Każdy słoik wytrzeć u góry dobrze oraz pokrywki . Zakręcamy. Do garnka wkładamy ścierkę wstawiamy nasze słoiki wlewamy zimną wodę do 3/4 wysokości słoików ,nie przykrywamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania się wody. Woda w garnku ma pyrkotać tak jak na rosół. Jeśli przecier włożysz do słoików o pojemności 500 ml ,to pasteryzacja powinna trwać od 15 minut do 20 minut. Po tym czasie słoiki wyciągamy z garnka przekręcamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Słoiki przechowujemy w naszej spiżarni. Zimą jak znalazł taki pyszny przecier na zupę. Zapraszam do obejrzenia filmu oraz zapraszam na mój kanał na Youtube na inne przetwory oraz przepisy.