Do góry

Przetwory Przepis na:

Przecier z kiszonych ogórków na zupę. Przepis Ewki!

Przecier z kiszonych ogórków na zupę. Przepis Ewki!

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2527

Dodano:

Odsłon: 3376

Najlepszy przepis na przecier z kiszonych ogórków na zupę. Zimą jak znalazł taki przecier. Zapraszam do obejrzenia przepisu na moim kanale na youtube/Mangiare u Ewki

Składniki

  • ogórki kiszone 2 kg
  • olej rzepakowy 160 ml
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przecier z kiszonych ogórków na zupę. Przepis Ewki!

Przygotowanie

  1. 8 słoików o pojemności 300 ml wysterylizować wraz z pokrywkami wrzątkiem lub w piekarniku. Jak kto woli. Kiszone ogórki ucieramy na grubych oczkach tarki opcjonalnie ogórki możemy obrać ze skórki jeśli idą na zupę dla dzieci. Utarte ogórki wraz z wytworzonym płynem wkładamy do słoików i ugniatamy łyżką na wierz wlewamy po jednej łyżce oleju. Każdy słoik wytrzeć u góry dobrze oraz pokrywki . Zakręcamy. Do garnka wkładamy ścierkę wstawiamy nasze słoiki wlewamy zimną wodę do 3/4 wysokości słoików ,nie przykrywamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania się wody.
    Woda w garnku ma pyrkotać tak jak na rosół.
    Jeśli przecier włożysz do słoików o pojemności 500 ml ,to pasteryzacja powinna trwać od 15 minut do 20 minut.
    Po tym czasie słoiki wyciągamy z garnka przekręcamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Słoiki przechowujemy w naszej spiżarni.
    Zimą jak znalazł taki pyszny przecier na zupę.
    Zapraszam do obejrzenia filmu oraz zapraszam na mój kanał na Youtube na inne przetwory oraz przepisy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń