Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis, ponieważ smak tego przecieru jest bardzo smaczny i co najważniejsze sposób przygotowania gwarantuję wysoką jakość wyrobu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4730
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 689
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4730
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 689
Składniki
Paprykę myjemy pod ciepłą wodą suszymy i zostawiamy w całości
Na kratce w piekarniku układamy papier do pieczenia i na nim układamy paprykę w całości. Pieczemy 220 st C góra/dół. Zaglądamy i jak jedna strona jest opieczona to przekręcamy na drugą i tak aż będzie opieczona cała a zielone korzonki łatwo się oddzielają.
Jak już papryka jest opieczona to uważając przekładamy do miski i przykrywamy folią na około 1 godzinę do wystygnięcia.
Po około godzinie wyjmujemy paprykę z miski i oddzielamy miąższ papryki od skórki i zielonych ogonków i pozostałości pestek. Dodajemy pozostałe warzywa oraz zioła.
Całość miksujemy i wkładamy do garnka. Aby podbić smak przecieru możemy dodać 1 koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy na małym gazie mieszają.
Jak mamy całość zagotowaną w garnku, to uważając przekładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy pokrywką do dołu. Możemy używać tego przecieru praktycznie do wszystkiego, ponieważ smak jest bardzo aksamitny no i nie mamy zblendowanych skórek. Smacznego