Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis, ponieważ smak tego przecieru jest bardzo smaczny i co najważniejsze sposób przygotowania gwarantuję wysoką jakość wyrobu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21363
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25439
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21363
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25439
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 152
Składniki
Paprykę myjemy pod ciepłą wodą suszymy i zostawiamy w całości
Na kratce w piekarniku układamy papier do pieczenia i na nim układamy paprykę w całości. Pieczemy 220 st C góra/dół. Zaglądamy i jak jedna strona jest opieczona to przekręcamy na drugą i tak aż będzie opieczona cała a zielone korzonki łatwo się oddzielają.
Jak już papryka jest opieczona to uważając przekładamy do miski i przykrywamy folią na około 1 godzinę do wystygnięcia.
Po około godzinie wyjmujemy paprykę z miski i oddzielamy miąższ papryki od skórki i zielonych ogonków i pozostałości pestek. Dodajemy pozostałe warzywa oraz zioła.
Całość miksujemy i wkładamy do garnka. Aby podbić smak przecieru możemy dodać 1 koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy na małym gazie mieszają.
Jak mamy całość zagotowaną w garnku, to uważając przekładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy pokrywką do dołu. Możemy używać tego przecieru praktycznie do wszystkiego, ponieważ smak jest bardzo aksamitny no i nie mamy zblendowanych skórek. Smacznego