Polecam ten przepis, ponieważ smak tego przecieru jest bardzo smaczny i co najważniejsze sposób przygotowania gwarantuję wysoką jakość wyrobu.
Przecier z papryki
Składniki
- Papryka czerwona 2 - 3 kg lub 12 szt jak u mnie
- Cebula 2 - 3 szt
- Pomidory suszone w oleju 10 szt
- Sól, pieprz, cukier, bazylia suszona lub inne ulubione
- Koncentrat pomidorowy 1 szt
Składniki
- Papryka czerwona 2 - 3 kg lub 12 szt jak u mnie
- Cebula 2 - 3 szt
- Pomidory suszone w oleju 10 szt
- Sól, pieprz, cukier, bazylia suszona lub inne ulubione
- Koncentrat pomidorowy 1 szt

Etapy przygotowania
Paprykę myjemy pod ciepłą wodą suszymy i zostawiamy w całości

Na kratce w piekarniku układamy papier do pieczenia i na nim układamy paprykę w całości. Pieczemy 220 st C góra/dół. Zaglądamy i jak jedna strona jest opieczona to przekręcamy na drugą i tak aż będzie opieczona cała a zielone korzonki łatwo się oddzielają.

Jak już papryka jest opieczona to uważając przekładamy do miski i przykrywamy folią na około 1 godzinę do wystygnięcia.

Po około godzinie wyjmujemy paprykę z miski i oddzielamy miąższ papryki od skórki i zielonych ogonków i pozostałości pestek. Dodajemy pozostałe warzywa oraz zioła.

Całość miksujemy i wkładamy do garnka. Aby podbić smak przecieru możemy dodać 1 koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy na małym gazie mieszają.

Jak mamy całość zagotowaną w garnku, to uważając przekładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy pokrywką do dołu. Możemy używać tego przecieru praktycznie do wszystkiego, ponieważ smak jest bardzo aksamitny no i nie mamy zblendowanych skórek. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (16)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 25

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 130

Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 4181

Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612

Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Ostatnio komentowane przepisy

Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 25

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 130

Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 4181

Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612

Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877



Składniki
- Papryka czerwona 2 - 3 kg lub 12 szt jak u mnie
- Cebula 2 - 3 szt
- Pomidory suszone w oleju 10 szt
- Sól, pieprz, cukier, bazylia suszona lub inne ulubione
- Koncentrat pomidorowy 1 szt
Paprykę myjemy pod ciepłą wodą suszymy i zostawiamy w całości
Na kratce w piekarniku układamy papier do pieczenia i na nim układamy paprykę w całości. Pieczemy 220 st C góra/dół. Zaglądamy i jak jedna strona jest opieczona to przekręcamy na drugą i tak aż będzie opieczona cała a zielone korzonki łatwo się oddzielają.
Jak już papryka jest opieczona to uważając przekładamy do miski i przykrywamy folią na około 1 godzinę do wystygnięcia.
Po około godzinie wyjmujemy paprykę z miski i oddzielamy miąższ papryki od skórki i zielonych ogonków i pozostałości pestek. Dodajemy pozostałe warzywa oraz zioła.
Całość miksujemy i wkładamy do garnka. Aby podbić smak przecieru możemy dodać 1 koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy na małym gazie mieszają.
Jak mamy całość zagotowaną w garnku, to uważając przekładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy pokrywką do dołu. Możemy używać tego przecieru praktycznie do wszystkiego, ponieważ smak jest bardzo aksamitny no i nie mamy zblendowanych skórek. Smacznego