Do góry

Przetwory Przepis na:

Przecier z surowych malin

Przecier z surowych malin

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 1907

Dodano:

Odsłon: 1100

Przecier z jesiennych malin, o pięknej barwie i cudownym aromacie :) O smaku nawet nie wspominam ;) Dodany w jesienne zimne wieczory do herbaty z miodem to lekarstwo nie tylko dla ciała, ale i dla duszy :)

Składniki

  • Maliny
  • Cukier
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przecier z surowych malin

Przygotowanie

  1. Bardzo dojrzałe czyste maliny na surowo przetrzeć przez gęste sito.
    Uzyskany przecier podgrzać i ewentualnie posłodzić do smaku, włożyć do wyparzonych wcześniej słoików, zamknąć i pasteryzować około 15 minut w temperaturze około 90° C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń