Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 533
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 31
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3466
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 517
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 533
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 31
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3466
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 517
Składniki
Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski.
Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem ok. 1 łyżka na mały słoik. Po kilku godzinach pojawi się sok. Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej.