Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Składniki
Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski.
Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem ok. 1 łyżka na mały słoik. Po kilku godzinach pojawi się sok. Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej.