Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52239
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 189
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52239
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 189
Składniki
Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski.
Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem ok. 1 łyżka na mały słoik. Po kilku godzinach pojawi się sok. Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej.