Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mam od Kasi z Cookpad przepisy
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1698
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 511
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1698
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 511
Składniki
Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą
aby łatwiej odchodziła skórka.
Wyciąć twarde środki.
Dokładnie zmiksować blenderem.
Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier.
Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa.
Gorącą wlewać do słoików.
Szczelnie zakręcić,
wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut.
Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.