Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mam od Kasi z Cookpad przepisy
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9117
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6477
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9117
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6477
Składniki
Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą
aby łatwiej odchodziła skórka.
Wyciąć twarde środki.
Dokładnie zmiksować blenderem.
Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier.
Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa.
Gorącą wlewać do słoików.
Szczelnie zakręcić,
wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut.
Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.