Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników.Ponieważ rabarbar w tym roku obrodził obficie i u mnie sezon nadal trwa postanowiłam zrobić prażony do słoików na zimę i muszę powiedzieć że wyszedł znakomicie. Gorąco polecam.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2539
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2539
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Rabarbar umyj,obierz i pokrój w paski około 2 cm. Przełóż do garnka dodaj 3 łyżki wody ,cukier ,cynamon i praż około 10 minut aż się lekko rozgotuje.
Rabarbar przełóż do czystych i suchych słoików, szczelnie zamykaj słoiki. Na dno garnka włóż ściereczką i wstaw słoiki zalej wodą i gotuj około 15 minut od momentu zagotowania. Wyjmij i odwracaj do góry dnem. Po ostudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.