Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników.Ponieważ rabarbar w tym roku obrodził obficie i u mnie sezon nadal trwa postanowiłam zrobić prażony do słoików na zimę i muszę powiedzieć że wyszedł znakomicie. Gorąco polecam.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 996
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38499
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1287
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 996
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38499
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1287
Składniki
Rabarbar umyj,obierz i pokrój w paski około 2 cm. Przełóż do garnka dodaj 3 łyżki wody ,cukier ,cynamon i praż około 10 minut aż się lekko rozgotuje.
Rabarbar przełóż do czystych i suchych słoików, szczelnie zamykaj słoiki. Na dno garnka włóż ściereczką i wstaw słoiki zalej wodą i gotuj około 15 minut od momentu zagotowania. Wyjmij i odwracaj do góry dnem. Po ostudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.