Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Składniki
1. Ryby oczyścić, umyć i odsączyć z nadmiaru wody. Następnie posolić i obtoczyć w mące kukurydzianej. 2. Usmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. 3. Po usmażeniu układać ryby do wyparzonych słoików (przepis na 3 słoiki 0,9l) pozostawiając wolne ok. 3cm od góry słoika (można oberwać ogonki). 4. Do słoików wrzucić po 1 liściu laurowym i po kilka kawałków pokrojonej w półkrążki cebuli. 5. W garnku zagotować wodę z octem, cukrem, solą i pieprzem. Gotową zalewą zalać słoiki do ok. 2cm od góry słoika. Chwilę odczekać i delikatnie poruszać słoikami, aby zalewa dokładnie "weszła" pomiędzy ryby. Ewentualnie dolać jeszcze trochę zalewy. 6. Gwinty słoików i wyparzone pokrywki wytrzeć ręcznikiem papierowym i zakręcić słoiki. 7. Słoiki wstawić do wyścielonego ściereczką dużego garnka, zalać gorącą wodą do około 3/4 słoików i pasteryzować przez ok. 30min. 8. Wystudzone słoiki przechowywać w lodówce.