Do góry

Przetwory Przepis na:

Rydze w zalewie na zimę

Rydze w zalewie na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 689

Pysznie smakują, a na zimę jak ulał znalazł.

Składniki

  • rydze
  • cebula-po dwa plastry na słoik
  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • czubata łyżka soli
  • kolendra
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • pieprz czarny ziarnisty
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rydze w zalewie na zimę

Przygotowanie

  1. Rydze oczyścić, umyć i odgotować 15 minut, a następnie odcedzić. Nakładać do wyparzonych słoików, a między rydzami przełożyć cebulę.

  2. Zalewa: Składniki zalewy zagotowujemy i wlewamy do rydzów. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń