Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze słoika do obiadu, bądz do chleba i np. mięska z grila.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 508
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 160
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 508
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 160
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plastry, paprykę w cienkie paski, cebulę w piórka, wszystko zasypać1/3 szklanki soli na 3 godziny. Po tym czasie odcisnąć lekko.
Zagotować zalewę z cukru, octu, gorczycy, gożdzików, kurkumy. Włożyć do niej ogórki, paprykę i cebulę, podgrzac.
Wlewamy do słoików i gotujemy do 10 minut, wychodzi ok 12 słoiczków (z dzemu).