Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1097
Dodano: 17.09.2012
Odsłon: 25719
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Paprykę i ogórki kroimy w paski.Zasypujemy 0,5 szkl. soli i zalewamy zimną wodą/ 4 szkl./.Odstawiamy na 3 godz.Nastepnie odcedzamy warzywa.,Robimy zalewę : ,cukier, ocet , olej i 2,5 szkl.wody zagotowujemy .Wkładamy warzywa do słoików, wsypujemy po parę ziaren gorczycy i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 5-10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 18 września 2012Zgłoś do usunięcia
Pracowita z ciebie kobietka i widać ,że lubisz pichcić.Świetnie ,że dzielisz się z nami dobrymi przepisami.Pozdrawiam cieplutko0 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 18 września 2012Zgłoś do usunięcia
ja mialam takie przerosniete ogorki i nie bardzo wiedzialam co z nimi zrobic a ze bylo ich sporo postanowilam zrobic wlasnie taka salatke , jest naprawde super. jutro robie kapuste z papryka.0 Kto głosował? | Odpowiedz

lasuch-09 17 września 2012Zgłoś do usunięcia
Też robię taką sałatkę, tylko ogórki kroję w plasterki. Jest pyszna. Polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz