Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowana sałatka z cukinii, którą naprawdę warto przygotować. Pasuje zarówno do dań obiadowych jak i kanapek.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na 4 części i usuwamy gniazda nasienne. Cukinię kroimy na ćwierć plastry i przekładamy do miski. Cebulę kroimy w małą kosteczkę, czosnek drobno siekamy, natkę i koperek drobno siekamy i wszystkie składniki dodajemy do cukinii. Olej, ocet, cukier, sól i wodę mieszając podgrzewamy do czasu aż składniki rozpuszczą się i połączą. Wlewamy do warzyw i mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 2 godziny ale w tym czasie kilkakrotnie ją mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.