Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy trwa więc warto to wykorzystać:) Polecam sałatkę z cukinii i czosnku w zalewie słodko - kwaśnej. Doskonale zastąpi świeże surówki w okresie zimowym:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Cukinie obieramy /jeśli mają wielkie przerośnięte gniazda nasienne usuwamy je/ i kroimy w plasterki lub pół plastry. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinie i czosnek przekładamy do miski, dodajemy cukier, ocet, olej i sól, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy surówkę. Warzywa wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko uciskając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.