Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy trwa więc warto to wykorzystać:) Polecam sałatkę z cukinii i czosnku w zalewie słodko - kwaśnej. Doskonale zastąpi świeże surówki w okresie zimowym:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Składniki
Cukinie obieramy /jeśli mają wielkie przerośnięte gniazda nasienne usuwamy je/ i kroimy w plasterki lub pół plastry. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinie i czosnek przekładamy do miski, dodajemy cukier, ocet, olej i sól, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy surówkę. Warzywa wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko uciskając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.