Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy trwa więc warto to wykorzystać:) Polecam sałatkę z cukinii i czosnku w zalewie słodko - kwaśnej. Doskonale zastąpi świeże surówki w okresie zimowym:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26656
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8967
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26656
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8967
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Cukinie obieramy /jeśli mają wielkie przerośnięte gniazda nasienne usuwamy je/ i kroimy w plasterki lub pół plastry. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinie i czosnek przekładamy do miski, dodajemy cukier, ocet, olej i sól, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy surówkę. Warzywa wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko uciskając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.