Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z dynią, papryką, marchwią i cebulą w słodko-ostrej zalewie na zimę.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8647
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8647
Składniki
Miąższ dyni i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Z podanych składników:ocet, olej, cukier,sól i chili zagotowujemy zalewę i gorącą wlewamy do przygotowanych warzyw. Mieszamy i odstawiamy na 4 godz. - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę /wraz z sokiem/ przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 min. w zależności od wielkości słoików.