Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z dynią, papryką, marchwią i cebulą w słodko-ostrej zalewie na zimę.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1172
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 209
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Miąższ dyni i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Z podanych składników:ocet, olej, cukier,sól i chili zagotowujemy zalewę i gorącą wlewamy do przygotowanych warzyw. Mieszamy i odstawiamy na 4 godz. - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę /wraz z sokiem/ przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 min. w zależności od wielkości słoików.