Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z dynią, papryką, marchwią i cebulą w słodko-ostrej zalewie na zimę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Miąższ dyni i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Z podanych składników:ocet, olej, cukier,sól i chili zagotowujemy zalewę i gorącą wlewamy do przygotowanych warzyw. Mieszamy i odstawiamy na 4 godz. - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę /wraz z sokiem/ przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 min. w zależności od wielkości słoików.