Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna sałatka z ogórków na zimę. Lekko chrupiąca, o słodko-kwaśnej nucie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub hot-dogów.
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 138
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 144
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4984
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 138
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 144
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4984
Składniki
Ogórki dokładnie umyj i osusz. Pokrój na mniejsze części. Cebulę poszatkuj na plastry. Marchewkę obierz i np. za pomocą mandoliny (krajalnicy) posiekaj na cienkie nitki. Czosnek pokrój w kostkę.
Ogórki i cebulę zmieszaj ze sobą i zasyp solą, odstaw na minimum godzinę. Następnie odlej wodę, którą puściły warzywa.
Do ogórków i cebuli dodaj marchewkę, czosnek i pozostałe składniki: olej, ocet, cukier i pieprz. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i odstaw na całą noc.
Do suchych i wyparzonych słoików nakładaj sałatkę. Następnie w dużym garnku na dnie ułóż ściereczki, włóż słoiki i zalej wodą do połowy ich wysokości. Gdy woda zacznie wrzeć zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut.
Za pomocą rękawicy kuchennej wyjmij słoiki z garnka i odstaw do góry dnem, pozostaw je tak do momentu, aż będą całkowicie wystudzone.