Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta ma bardzo ciekawy smak, jest słodko-kwaśna. Jeśli ktoś lubi takie smaki to polecam zrobić tę smaczną sałatkę .
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4145
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4145
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Składniki
Umyte ogórki obierz ze skórki, pokrój w nie duże słupki. Obraną cebulę pokrój w piórka. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w nieduże paski. Ananasa wyjmij z puszki, pokrój w małe kawałki ( 2 cm ). Czosnek drobno posiekaj, wsyp do warzyw.
Do pokrojonych warzyw wlej syrop z ananasa, wsyp sól oraz cukier, całość dokładnie wymieszaj, ubij ręką . Garnek przykryj pokrywką i odstaw na noc w chłodne miejsce. W tym czasie warzywa puszczą sok.
Następnie garnek postaw na ogniu, zagotuj. Gotuj do momentu, aż warzywa będą odpowiednio miękkie. Na końcu wlej ocet, wymieszaj dokładnie, zagotuj. Odstaw garnek z ognia.
Przełóż sałatkę do czystych słoików, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 15 minut. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.
Smacznego !