Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapach i smak kolendry - zarówno natki jak i ziaren. Dlatego właśnie ta sałatka ogórkowa od kilku lat jest w mojej spiżarni na pierwszym miejscu:) Polecam wszystkim kolendro maniakom:)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę kroimy w kostkę lub pół plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Wodę przegotowaną /ale przestygniętą/ mieszamy z solą i solanką zalewamy warzywa.Mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Następnie warzywa odsączamy i przekładamy do słoików lekko dociskając. Z wody, octu, cukru, kolendry, ziela angielskiego i gorczycy gotujemy zalewę i gorącą napełniamy słoiki z sałatką. Zakręcamy i pasteryzujemy 12-15 min.