Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapach i smak kolendry - zarówno natki jak i ziaren. Dlatego właśnie ta sałatka ogórkowa od kilku lat jest w mojej spiżarni na pierwszym miejscu:) Polecam wszystkim kolendro maniakom:)
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 170
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8590
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 394
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 170
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8590
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 394
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę kroimy w kostkę lub pół plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Wodę przegotowaną /ale przestygniętą/ mieszamy z solą i solanką zalewamy warzywa.Mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Następnie warzywa odsączamy i przekładamy do słoików lekko dociskając. Z wody, octu, cukru, kolendry, ziela angielskiego i gorczycy gotujemy zalewę i gorącą napełniamy słoiki z sałatką. Zakręcamy i pasteryzujemy 12-15 min.