Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa z dodatkiem marchwi, czosnku, cebuli i zalewy. Mało składników, niewiele pracy a efekt smakowy /zwłaszcza zimą:)/ WOW!!!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 196
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 933
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 681
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 196
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 933
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 681
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Oczyszczoną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek o średnich oczkach lub przeciskamy przez praskę.Cebulę drobno siekamy. Do warzyw dodajemy posiekany koper i mieszamy. Składniki zalewy podgrzewamy mieszając do czasu aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewę dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min - w zależności od wielkości słoików.