Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa z dodatkiem marchwi, czosnku, cebuli i zalewy. Mało składników, niewiele pracy a efekt smakowy /zwłaszcza zimą:)/ WOW!!!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 94
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 94
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Oczyszczoną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek o średnich oczkach lub przeciskamy przez praskę.Cebulę drobno siekamy. Do warzyw dodajemy posiekany koper i mieszamy. Składniki zalewy podgrzewamy mieszając do czasu aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewę dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min - w zależności od wielkości słoików.