Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa z dodatkiem marchwi, czosnku, cebuli i zalewy. Mało składników, niewiele pracy a efekt smakowy /zwłaszcza zimą:)/ WOW!!!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 337
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4801
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 95
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 123
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 337
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4801
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 95
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 123
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Oczyszczoną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek o średnich oczkach lub przeciskamy przez praskę.Cebulę drobno siekamy. Do warzyw dodajemy posiekany koper i mieszamy. Składniki zalewy podgrzewamy mieszając do czasu aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewę dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min - w zależności od wielkości słoików.