Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Możemy podać je do dań obiadowych a także kanapek. Takim właśnie dodatkiem może być sałatka ogórkowa z papryczką chili - pyszna, chrupiąca,lekko pikantna,pachnąca koperkiem:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 931
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4030
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 931
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4030
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry.Cebulę kroimy w piórka lub kostkę.Koperek drobno siekamy. Papryczkę chili oczyszczamy z nasion i również drobno kroimy. Wszystko przekładamy do miski.Dodajemy ocet,sól,cukier,ziele angielskie, gorczycę,pieprz,pokruszone liście laurowe.Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz do lodówki. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem, który puściły warzywa ,przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.