Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Możemy podać je do dań obiadowych a także kanapek. Takim właśnie dodatkiem może być sałatka ogórkowa z papryczką chili - pyszna, chrupiąca,lekko pikantna,pachnąca koperkiem:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry.Cebulę kroimy w piórka lub kostkę.Koperek drobno siekamy. Papryczkę chili oczyszczamy z nasion i również drobno kroimy. Wszystko przekładamy do miski.Dodajemy ocet,sól,cukier,ziele angielskie, gorczycę,pieprz,pokruszone liście laurowe.Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz do lodówki. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem, który puściły warzywa ,przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.