Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Możemy podać je do dań obiadowych a także kanapek. Takim właśnie dodatkiem może być sałatka ogórkowa z papryczką chili - pyszna, chrupiąca,lekko pikantna,pachnąca koperkiem:)
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 190
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 99
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 71
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 190
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 99
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 71
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry.Cebulę kroimy w piórka lub kostkę.Koperek drobno siekamy. Papryczkę chili oczyszczamy z nasion i również drobno kroimy. Wszystko przekładamy do miski.Dodajemy ocet,sól,cukier,ziele angielskie, gorczycę,pieprz,pokruszone liście laurowe.Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz do lodówki. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem, który puściły warzywa ,przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.