Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie prezentująca się smaczna sałatka o łagodnym smaku.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 128
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20722
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 128
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20722
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Składniki
Ogórki /bez obierania/ kroimy w cienkie plasterki, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie kilka razy ogórki mieszamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę i pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do ogórków. Dodajemy również olej, ocet i cukier, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Pasteryzujemy ok. 15 min.