Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Moja kolejna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli, czosnku, natki pietruszki i koperku. Jest pyszna - warto ją mieć na półce:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3781
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5597
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5605
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3781
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5597
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5605
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Cebulę kroimy w małą kostkę lub piórka a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy mieszając podgrzewamy do czasu aż cukier dokładnie się rozpuści, ciepłą wlewamy do pokrojonych warzyw, mieszamy i dostawiamy na 1,5 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min., wyjmujemy z garnka, odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.