Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Moja kolejna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli, czosnku, natki pietruszki i koperku. Jest pyszna - warto ją mieć na półce:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Cebulę kroimy w małą kostkę lub piórka a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy mieszając podgrzewamy do czasu aż cukier dokładnie się rozpuści, ciepłą wlewamy do pokrojonych warzyw, mieszamy i dostawiamy na 1,5 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min., wyjmujemy z garnka, odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.