Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Moja kolejna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli, czosnku, natki pietruszki i koperku. Jest pyszna - warto ją mieć na półce:)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9973
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9973
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Cebulę kroimy w małą kostkę lub piórka a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy mieszając podgrzewamy do czasu aż cukier dokładnie się rozpuści, ciepłą wlewamy do pokrojonych warzyw, mieszamy i dostawiamy na 1,5 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min., wyjmujemy z garnka, odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.