Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 634 Ocena: 5423
Dodano: 06.08.2018
Odsłon: 1871
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki /wraz ze skórką/. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę lub cienkie talarki. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Z podanych składników /ocet, olej, cukier, sól i pieprz/ zagotowujemy zalewę i gorącą dodajemy do warzyw. Mieszając warzywa z zalewą zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu /często mieszając/ ok. 10 min.
Sałatkę przekładamy do słoików lekko ugniatając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

bryssska 07 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha robię podobną ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 07 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
To musi być dobre :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
pyszna salatka Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz