Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z ogórków z dodatkiem marchewki, cebuli i natki pietruszki /którą możemy zastąpić koperkiem/. W zależności od tego ile dodamy marchewki sałatka może zyskać słodki posmak:)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9277
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 967
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9277
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 967
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1120
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki /wraz ze skórką/. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę lub cienkie talarki. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Z podanych składników /ocet, olej, cukier, sól i pieprz/ zagotowujemy zalewę i gorącą dodajemy do warzyw. Mieszając warzywa z zalewą zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu /często mieszając/ ok. 10 min. Sałatkę przekładamy do słoików lekko ugniatając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.