Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na zimę z ogórków, marchwi, cebuli i czosnku w zalewie słodko-ostrej. Warto ją mieć w spiżarni:)
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1122
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1122
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1165
Składniki
Na początku z octu, wody, cukru, soli, oleju i harissy zagotowujemy zalewę i odstawiamy by trochę przestygła. Sałatkę przekładałam do małych słoików więc ogórki po obraniu przekrawałam wzdłuż na cztery części i jeśli miały duże przerośnięte gniazda nasienne wykrawałam je. Tak przygotowanych ogórków powinniśmy mieć 1 kg. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę a czosnek w cienkie plasterki lub drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną zalewą. Mieszamy i odstawiamy na 1,5 godz. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min. i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.