Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 872
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1776
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6294
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 872
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1776
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6294
Składniki
Ogórki pokroić w talarki, paprykę w paski, cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ocet zagotować z olejem, solą, cukrem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gorącą zalewę wlać do pokrojonych warzyw, odstawić na 2-3 godziny.
Do słoików wsypać gorczycę, włożyć koperek. Nakładać sałatkę, lekko dociskając. Słoiki dokładnie zakręcić, pasteryzować 20 minut.