Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Ogórki pokroić w talarki, paprykę w paski, cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ocet zagotować z olejem, solą, cukrem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gorącą zalewę wlać do pokrojonych warzyw, odstawić na 2-3 godziny.
Do słoików wsypać gorczycę, włożyć koperek. Nakładać sałatkę, lekko dociskając. Słoiki dokładnie zakręcić, pasteryzować 20 minut.