Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Ogórki pokroić w talarki, paprykę w paski, cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ocet zagotować z olejem, solą, cukrem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gorącą zalewę wlać do pokrojonych warzyw, odstawić na 2-3 godziny.
Do słoików wsypać gorczycę, włożyć koperek. Nakładać sałatkę, lekko dociskając. Słoiki dokładnie zakręcić, pasteryzować 20 minut.