Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka szwedzka do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Ogórki umyć ,odciąć końcówki, pokroić w średnie plastry. 1 litr wody posolic 1 łyżką soli ,dobrze zamieszać i zalać nasze ogórki. zamieszać ,przykryć ścierką i pozostawić na 5 godz.
słoiki o pojemności 850 ml wraz z wieczkami wysterylizować. Ja robię to wrzątkiem. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę w plastry. Ogórki odcedzić z nadmiaru wody. Do ogórków dodać pokrojone warzywa. Zamieszać.
Przygotować zalewę, litr wody zagotować z cukrem i octem. Do każdego słoika wrzucić po 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna pieprzu oraz 0.5 łyżeczki gorczycy, nałożyć naszą sałatkę, zalać gorącą zalewą .Wytrzeć słoiki ,zakręcić wieczka.
Do garnka położyć siarkę, wstawić słoiki ,wlać letnią wodę do 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 20 minut, czas liczymy od momentu zagotowania się wody. Gotujemy na średnim ogniu.
następnie wyciągamy słoiki odwracamy do góry dnem ,przykrywamy ścierką i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przechowujemy w ciemny miejscu. Idealna do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku jak zrobić sałatkę. ps. z tej ilości warzyw wyszło 5 dużych słoików, Buon appetito!