Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka szwedzka do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 624
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 624
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Ogórki umyć ,odciąć końcówki, pokroić w średnie plastry. 1 litr wody posolic 1 łyżką soli ,dobrze zamieszać i zalać nasze ogórki. zamieszać ,przykryć ścierką i pozostawić na 5 godz.
słoiki o pojemności 850 ml wraz z wieczkami wysterylizować. Ja robię to wrzątkiem. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę w plastry. Ogórki odcedzić z nadmiaru wody. Do ogórków dodać pokrojone warzywa. Zamieszać.
Przygotować zalewę, litr wody zagotować z cukrem i octem. Do każdego słoika wrzucić po 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna pieprzu oraz 0.5 łyżeczki gorczycy, nałożyć naszą sałatkę, zalać gorącą zalewą .Wytrzeć słoiki ,zakręcić wieczka.
Do garnka położyć siarkę, wstawić słoiki ,wlać letnią wodę do 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 20 minut, czas liczymy od momentu zagotowania się wody. Gotujemy na średnim ogniu.
następnie wyciągamy słoiki odwracamy do góry dnem ,przykrywamy ścierką i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przechowujemy w ciemny miejscu. Idealna do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku jak zrobić sałatkę. ps. z tej ilości warzyw wyszło 5 dużych słoików, Buon appetito!