Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka szwedzka do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Składniki
Ogórki umyć ,odciąć końcówki, pokroić w średnie plastry. 1 litr wody posolic 1 łyżką soli ,dobrze zamieszać i zalać nasze ogórki. zamieszać ,przykryć ścierką i pozostawić na 5 godz.
słoiki o pojemności 850 ml wraz z wieczkami wysterylizować. Ja robię to wrzątkiem. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę w plastry. Ogórki odcedzić z nadmiaru wody. Do ogórków dodać pokrojone warzywa. Zamieszać.
Przygotować zalewę, litr wody zagotować z cukrem i octem. Do każdego słoika wrzucić po 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna pieprzu oraz 0.5 łyżeczki gorczycy, nałożyć naszą sałatkę, zalać gorącą zalewą .Wytrzeć słoiki ,zakręcić wieczka.
Do garnka położyć siarkę, wstawić słoiki ,wlać letnią wodę do 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 20 minut, czas liczymy od momentu zagotowania się wody. Gotujemy na średnim ogniu.
następnie wyciągamy słoiki odwracamy do góry dnem ,przykrywamy ścierką i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przechowujemy w ciemny miejscu. Idealna do każdego obiadu. Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku jak zrobić sałatkę. ps. z tej ilości warzyw wyszło 5 dużych słoików, Buon appetito!