Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najlepsza sałatka do słoików na zimę. Od lat robię tę sałatkę wg przepisu mojej Teściowej. Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 960
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 960
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Ogórki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Można to zrobić na szatkownicy. Cebule też pokroić w plasterki. Paprykę w paseczki, a marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw. Koperek drobno pokroić. Wszystkie warzywa wymieszać w dużym naczyniu z dodatkiem soli. Ocet, wodę i cukier zagotować. Gorącą zalewę dodać do warzyw i pozostawić na kilka godzin. Przygotować słoiczki. Do każdego słoika wkładać kilka ziaren pieprzu czarnego i po 1/2 łyżeczki gorczycy. Do sałatki dodać jeszcze olej i wymieszać. Nakładać do słoiczków. Razem z zalewa. Słoiczki pozamykać. Wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką i wypełnionego wodą. Pasteryzować 15 - 20 min. Gorące słoiczki odwracać do góry denkiem i wystudzić. Smacznego.