Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najlepsza sałatka do słoików na zimę. Od lat robię tę sałatkę wg przepisu mojej Teściowej. Polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6249
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8785
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6249
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8785
Składniki
Ogórki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Można to zrobić na szatkownicy. Cebule też pokroić w plasterki. Paprykę w paseczki, a marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw. Koperek drobno pokroić. Wszystkie warzywa wymieszać w dużym naczyniu z dodatkiem soli. Ocet, wodę i cukier zagotować. Gorącą zalewę dodać do warzyw i pozostawić na kilka godzin. Przygotować słoiczki. Do każdego słoika wkładać kilka ziaren pieprzu czarnego i po 1/2 łyżeczki gorczycy. Do sałatki dodać jeszcze olej i wymieszać. Nakładać do słoiczków. Razem z zalewa. Słoiczki pozamykać. Wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką i wypełnionego wodą. Pasteryzować 15 - 20 min. Gorące słoiczki odwracać do góry denkiem i wystudzić. Smacznego.