Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę do obiadów i nie tylko.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 808
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11173
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3981
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1379
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 808
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11173
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3981
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1379
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, wyciąć nasiona i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę również obrać, pokroić dowolnie z fasolą. Kalafior podzielić na różyczki. Przełożyć warzywa do garnka , zalać wodą lekko osoloną ze szczyptą cukru i obgotować. Następnie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików(wywar odstawić). Do dwóch szklanek wywaru dodać przyprawy, musztardę, wlać ocet, zagotować, lekko posolić. Po czym przecedzić przez sito, zalać gorącą zalewą warzywa w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.