Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę do obiadów i nie tylko.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74379
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74379
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, wyciąć nasiona i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę również obrać, pokroić dowolnie z fasolą. Kalafior podzielić na różyczki. Przełożyć warzywa do garnka , zalać wodą lekko osoloną ze szczyptą cukru i obgotować. Następnie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików(wywar odstawić). Do dwóch szklanek wywaru dodać przyprawy, musztardę, wlać ocet, zagotować, lekko posolić. Po czym przecedzić przez sito, zalać gorącą zalewą warzywa w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.