Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę do obiadów i nie tylko.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2251
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1369
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2118
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2251
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1369
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2118
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, wyciąć nasiona i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę również obrać, pokroić dowolnie z fasolą. Kalafior podzielić na różyczki. Przełożyć warzywa do garnka , zalać wodą lekko osoloną ze szczyptą cukru i obgotować. Następnie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików(wywar odstawić). Do dwóch szklanek wywaru dodać przyprawy, musztardę, wlać ocet, zagotować, lekko posolić. Po czym przecedzić przez sito, zalać gorącą zalewą warzywa w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.