Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę do obiadów i nie tylko.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 73
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 73
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 157
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 259
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać, wyciąć nasiona i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę również obrać, pokroić dowolnie z fasolą. Kalafior podzielić na różyczki. Przełożyć warzywa do garnka , zalać wodą lekko osoloną ze szczyptą cukru i obgotować. Następnie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików(wywar odstawić). Do dwóch szklanek wywaru dodać przyprawy, musztardę, wlać ocet, zagotować, lekko posolić. Po czym przecedzić przez sito, zalać gorącą zalewą warzywa w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.