Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna do słoików

Sałatka warzywna do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2495 Ocena: 17561

Dodano:

Odsłon: 13410

Pyszna sałatka na zimę do obiadów i nie tylko.

Składniki

  • 50 dag ogórków gruntowych
  • 1 kalafior
  • 3 marchewki
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka gorczycy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna do słoików

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ogórki obrać, wyciąć nasiona i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę również obrać, pokroić dowolnie z fasolą. Kalafior podzielić na różyczki. Przełożyć warzywa do garnka , zalać wodą lekko osoloną ze szczyptą cukru i obgotować. Następnie warzywa przełożyć do wyparzonych słoików(wywar odstawić). Do dwóch szklanek wywaru dodać przyprawy, musztardę, wlać ocet, zagotować, lekko posolić. Po czym przecedzić przez sito, zalać gorącą zalewą warzywa w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń