Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka na zimę, idealna do dań głównych. Polecam.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 328
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1683
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 328
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1683
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Wykonanie: Obrane cebule kroimy w piórka, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski.
Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka.
Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Smacznego!!!