Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna w słoiku

Sałatka warzywna w słoiku

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 446

Dodano:

Odsłon: 23499

To doskonały dodatek do obiadu, pyszna kompozycja warzywna z białą kapustą.

Składniki

  • 1 kg papryki, 1,5 kg ogórków, 1 kg marchwi, 0,5 kg cebuli, 1 kg białej kapusty
  • Zalewa: pół szkl. cukru, 2 łyżki soli, 1 łyżeczka mielonego pieprzu, pół szkl. oleju, pół szkl. octu 10%
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna w słoiku

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski, a kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać.
    W osobnej misce wymieszać zalewę: ocet, olej, cukier, sól i pieprz. Zalać warzywa i wymieszać. Odstawić na 4-5 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików i zalać powstałym sokiem. Pasteryzować 15 min. od zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń