Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonały dodatek do obiadu, pyszna kompozycja warzywna z białą kapustą.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 920
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 506
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10746
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 120
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 920
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 506
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10746
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 120
Składniki
Ogórki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski, a kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osobnej misce wymieszać zalewę: ocet, olej, cukier, sól i pieprz. Zalać warzywa i wymieszać. Odstawić na 4-5 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików i zalać powstałym sokiem. Pasteryzować 15 min. od zagotowania.