Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonały dodatek do obiadu, pyszna kompozycja warzywna z białą kapustą.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Ogórki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski, a kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osobnej misce wymieszać zalewę: ocet, olej, cukier, sól i pieprz. Zalać warzywa i wymieszać. Odstawić na 4-5 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików i zalać powstałym sokiem. Pasteryzować 15 min. od zagotowania.