Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka wielowarzywna na zimę. Może być podana na obiad, dodatek na grilla czy na kolację.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Kapustę, ogórki, paprykę poszatkować, Marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w pół plasterki. pomidorki koktajlowe na pół lub zwykłe w grubą kostkę. Wszystko wymieszać w dużym rondlu. Dodać olej, ocet 5 łyżeczek cukru i 5 łyżeczek soli. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po godzinie gotować w rondlu przez 10 min. co jakiś czas mieszając. Wkładać do słoików na gorąco. Wytrzeć brzegi słoików i nakrętki i zakręcić i odstawić do ostygnięcia.