Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka wielowarzywna na zimę. Może być podana na obiad, dodatek na grilla czy na kolację.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 60
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 60
Składniki
Kapustę, ogórki, paprykę poszatkować, Marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w pół plasterki. pomidorki koktajlowe na pół lub zwykłe w grubą kostkę. Wszystko wymieszać w dużym rondlu. Dodać olej, ocet 5 łyżeczek cukru i 5 łyżeczek soli. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po godzinie gotować w rondlu przez 10 min. co jakiś czas mieszając. Wkładać do słoików na gorąco. Wytrzeć brzegi słoików i nakrętki i zakręcić i odstawić do ostygnięcia.