Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka wielowarzywna na zimę. Może być podana na obiad, dodatek na grilla czy na kolację.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17838
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 461
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5466
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2848
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17838
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 461
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5466
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2848
Składniki
Kapustę, ogórki, paprykę poszatkować, Marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w pół plasterki. pomidorki koktajlowe na pół lub zwykłe w grubą kostkę. Wszystko wymieszać w dużym rondlu. Dodać olej, ocet 5 łyżeczek cukru i 5 łyżeczek soli. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po godzinie gotować w rondlu przez 10 min. co jakiś czas mieszając. Wkładać do słoików na gorąco. Wytrzeć brzegi słoików i nakrętki i zakręcić i odstawić do ostygnięcia.