Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na sałatkę,w zimie chętnie po nią sięgniecie:)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,kalarepki pokroić w cieńkie słupki,cebule w piórka,paprykę w paski,cukinie w pół talarki,papryczkę chili w cieńkie paseczki. Posolić 1 kopiatą łyżką . Wymieszać i odstawić na godz. Nadmiar soku jaki puściły warzywa odlać ,lekko wyciskając. Zalewę zagotować ,letnią wlać do sałatki i wymieszac. Do każdego słoiczka na spód dać kilka ziaren ziela angielskiego i po dwa listki laurowe. Sałatkę wraz z zalewą nakładać do słoików,wytrzeć brzegi pod zakrętki,zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania sie wody 15 min. Wyjąć słoiki ,obrócić do góry dnem.Zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!