Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na sałatkę,w zimie chętnie po nią sięgniecie:)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 95
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1348
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 67
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 95
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1348
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 67
Składniki
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,kalarepki pokroić w cieńkie słupki,cebule w piórka,paprykę w paski,cukinie w pół talarki,papryczkę chili w cieńkie paseczki. Posolić 1 kopiatą łyżką . Wymieszać i odstawić na godz. Nadmiar soku jaki puściły warzywa odlać ,lekko wyciskając. Zalewę zagotować ,letnią wlać do sałatki i wymieszac. Do każdego słoiczka na spód dać kilka ziaren ziela angielskiego i po dwa listki laurowe. Sałatkę wraz z zalewą nakładać do słoików,wytrzeć brzegi pod zakrętki,zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania sie wody 15 min. Wyjąć słoiki ,obrócić do góry dnem.Zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!