Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama wymyśliłam tą sałatkę wyszła bardzo smaczna
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 348
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 348
Składniki
wykonanie:Wszystkie składniki na zalewę zagotować,ostudzić.Ogórki umyć i pokroić w plasterki,paprykę oczyścić,pokroić w paseczki,cebulę pokroić w piórka,cukinię przekroić wzdłuż i pokroić w kostkę,pomidory przekroić na pół i w piórka,posolić trzema łyżkami soli,pozostawić na trzy godziny do puszczenia soków.Odlać wodę z sałatki,nakładać sałatkę w słoiki po dżemach(różnej wielkości) zalać zimną zalewą ugotowaną wcześniej(ten przepis na zalewę jest powiększony aby starczyło na wszystkie słoiki,jak zostanie można zalać nią paprykę).Pasteryzować 15 minut od zagotowania.