Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czerwonymi buraczkami z kapustą, marchewką i cebulą to jedna z naszych ulubionych sałatek obiadowych, przygotowywanych w słoiczkach na zimę.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 928
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4021
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 928
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4021
Składniki
Buraczki surowe i marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kapustę szatkujemy a cebulę kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wsypujemy cukier i sól, dodajemy pokruszone listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 25-30 minut by warzywa zrobiły się miękkie, pod koniec dodajemy szklankę octu i jeszcze chwilkę gotujemy. Gotową sałatkę nakładamy w słoiczki i pasteryzujemy jeszcze około 5 minut.