Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czerwonymi buraczkami z kapustą, marchewką i cebulą to jedna z naszych ulubionych sałatek obiadowych, przygotowywanych w słoiczkach na zimę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2332
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1452
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3621
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1332
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2332
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1452
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3621
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1332
Składniki
Buraczki surowe i marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kapustę szatkujemy a cebulę kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wsypujemy cukier i sól, dodajemy pokruszone listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 25-30 minut by warzywa zrobiły się miękkie, pod koniec dodajemy szklankę octu i jeszcze chwilkę gotujemy. Gotową sałatkę nakładamy w słoiczki i pasteryzujemy jeszcze około 5 minut.