Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czerwonymi buraczkami z kapustą, marchewką i cebulą to jedna z naszych ulubionych sałatek obiadowych, przygotowywanych w słoiczkach na zimę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Buraczki surowe i marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kapustę szatkujemy a cebulę kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wsypujemy cukier i sól, dodajemy pokruszone listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 25-30 minut by warzywa zrobiły się miękkie, pod koniec dodajemy szklankę octu i jeszcze chwilkę gotujemy. Gotową sałatkę nakładamy w słoiczki i pasteryzujemy jeszcze około 5 minut.