Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą smaczną i prostą sałatkę jest w moim domu już kilka ładnych lat. Co roku staram się zaprawić chociaż kilka słoików. Moja rodzina ją bardzo lubi.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21735
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 371
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21735
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 371
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Kapustę poszatkować. Buraczki podgotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w piórka. Całość wymieszać. Zagotować składniki zalewy. Gorącą zalewę wlać do sałatki. Kilka razy przemieszać. Zostawić na trzy godziny.
Słoiki wyparzyć. Sałatkę nałożyć do słoików. Wlać zalewę.Starannie poobcierać brzegi słoików, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pozakręcać nakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania wody, około 20 minut. Po tym czasie słoiki odwrócić do góry dnem i tak pozostawić aż do całkowitego wystudzenia.