Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą smaczną i prostą sałatkę jest w moim domu już kilka ładnych lat. Co roku staram się zaprawić chociaż kilka słoików. Moja rodzina ją bardzo lubi.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Składniki
Kapustę poszatkować. Buraczki podgotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w piórka. Całość wymieszać. Zagotować składniki zalewy. Gorącą zalewę wlać do sałatki. Kilka razy przemieszać. Zostawić na trzy godziny.
Słoiki wyparzyć. Sałatkę nałożyć do słoików. Wlać zalewę.Starannie poobcierać brzegi słoików, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pozakręcać nakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania wody, około 20 minut. Po tym czasie słoiki odwrócić do góry dnem i tak pozostawić aż do całkowitego wystudzenia.