Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą smaczną i prostą sałatkę jest w moim domu już kilka ładnych lat. Co roku staram się zaprawić chociaż kilka słoików. Moja rodzina ją bardzo lubi.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Składniki
Kapustę poszatkować. Buraczki podgotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w piórka. Całość wymieszać. Zagotować składniki zalewy. Gorącą zalewę wlać do sałatki. Kilka razy przemieszać. Zostawić na trzy godziny.
Słoiki wyparzyć. Sałatkę nałożyć do słoików. Wlać zalewę.Starannie poobcierać brzegi słoików, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pozakręcać nakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania wody, około 20 minut. Po tym czasie słoiki odwrócić do góry dnem i tak pozostawić aż do całkowitego wystudzenia.