Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą smaczną i prostą sałatkę jest w moim domu już kilka ładnych lat. Co roku staram się zaprawić chociaż kilka słoików. Moja rodzina ją bardzo lubi.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2424
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2424
Składniki
Kapustę poszatkować. Buraczki podgotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w piórka. Całość wymieszać. Zagotować składniki zalewy. Gorącą zalewę wlać do sałatki. Kilka razy przemieszać. Zostawić na trzy godziny.
Słoiki wyparzyć. Sałatkę nałożyć do słoików. Wlać zalewę.Starannie poobcierać brzegi słoików, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pozakręcać nakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania wody, około 20 minut. Po tym czasie słoiki odwrócić do góry dnem i tak pozostawić aż do całkowitego wystudzenia.